Reetta Hurske lii kaččâm 100 meetter äiđikaččâm Suomâ ulâttâs

Hurske kaačâi uđđâ ulâttâsääigi 12,70 sekuntid taan koskoho Jyväskylä GP-kištoi semifinalist. Oovdeb ulâttâs haldâšeijee lâi Annimari Korte, kote kaačâi ääigi 12,72 Joensuust syeinimáánust 2019. Siämmáin kištoin lii meid šoddâm Hurske puáris ulâttâs 12,78. Hurske vuoitij meid ubâ kišto, ko sun kaačâi fiinaal ááigán 12,80, mii lâi meid suu kuálmádin pyeremus äigi kuássin.

Hurske čođâldâs lâi tondiet-uv merhâšittee, ete suu ulâttâs lii meid taan paje Euroop njunošpuáđus. Tot loppeed Hursken uáli puorijd puátusijd puáttee kištoin já eromâšávt porgemáánu Budapest maailmmiäštárvuotâkištoin, moi puáđusrääji 12,78 vuálá suu äigi meid moonâi. Hurske lii ovdil taan ive peessâm olgoroođij árvukištoin semifinalân vittii: kulmii EM-kištoin já ohtii MM-kištoin sehe olympialijn. Moonnâm täälvi sun vuoitij Istanbul sisroođij EM-kištoin 60 meetter äiđikaččâm euroopmiäštárvuođâ.

Taan keesi algâ lii lamaš mudoi-uv uáli pyeri syemmilâš almosvalastâlleid, tastko Hurske kaččâm lâi jo niäljád uđđâ olgoroođij ulâttâs taan ive. Alisa Vainio kaačâi maraton Suomâ ulâttâs kuovâmáánust, já ton maŋa siämmáá lává porgâm meid Camilla Richardsson 10 000 meetter já Viivi Lehikoinen 400 meetter kaččâmist.

Käldeeh:

Reetta Hurskeen huippuveto pisti asiantuntijan veikkauksen heti uusiksi – SE-naisella on potentiaalia melkoiseen paukkuun (yle.fi)

Camilla Richardsson juoksi hurjan Suomen ennätyksen (yle.fi)

Vainio juoksi maratonin Suomen ennätyksen Sevillassa: Olin hyvin vauhdin päällä koko matkan (www.yleisurheilu.fi)

Kove: Roy Harryman from Pixabay

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...