Tennisspellee Daniil Medvedev lii vuáittám tennisturnam Dubaist

Ryeššilâš tennisspellee Daniil Medvedev lii vuáittám ATP-tennisturnam Dubaist, Ovtâstum arabiemiirikuudijn. Turnam kulá ATP 500 -turnamrááiđun, mii meerhâs tom, et vyeittee finnee 500 čuággád. Fiinaal spellui njuhčâmáánu 4. peeivi 2023. Finalist Medvedev vuotij Andrey Rublev 6–2 6–2. Rublev-uv lii vuálgus Ruošâst. Semifinalist Medvedev lâi vuáittám serbialii spellee Novak Đoković 6–4 6–4. Đoković lii tääl 1. saajeest maailmlistoost já lii meid ohtâ pyeremuin tennisspellein historjást.

Taat lii Medvedevân jo kuálmád turnamvuáittu maŋaluvâi. Moonnâm ohhoost sun vuoitij ATP 250 -rááiđun kullee turnam Dohast, Qatarist. Talle finalist sun vuoitij brittilii spellee Andy Murray 6–4, 6–4. Kyehti oho tassaaš vist sun vuoitij ATP 500 turnam Rotterdamist, Vuáládâhenâmijn. Tobbeen finalist sun vuoitij Italia tááláá pyeremuu tennisspellee Jannik Sinner 5–7, 6–2, 6–2.

Onne Medvedev maađhâš Ovtâstum Staatáid, kost čuávuvái neelji oho ääigi sun spiällá vistig Indian Wellsist, Californiast já talle Miamist, Floridast. Indian Wells já Miami tennisturnaameh kuleh ATP 1000 -turnamrááiđun ađai toh láá uáli jo teháliih turnaameh. Tuše Grand Slam -turnaameh já ATP Finals láá teháluboh ko ATP 1000 -rááiđu turnaameh.

Medvedev lâi maailmlisto 1. saajeest ohtsis 16 okkod ive 2022. Tääl sun lii 6. saajeest. Jis sun spiällá pyereest Indian Wellsist já Miamist njuhčâmáánust, te sust lii šiev máhđulâšvuotâ peessâđ maasâd 1. sajan maŋeláá taan ive.

Käldee:

Medvedev Seals Hard-Court Hat-Trick With Dubai Trophy (www.atptour.com)

Kove: alisulimanart (Pixabay)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...