Taažâ Wikimedia lii nomâttâm kielâtotkee Trond Trosterud ive Wikipedistin

Taažâ Wikimedia lii nomâttâm kielâtotkee Trond Trosterud ive 2022 Wikipedistin ihečuákkimstis Oslost kuovâmáánu 2023 aalgâst. Piäiválii pargostis Trond Trosterud parga sämikielâi kielâteknologiain Tromssa ollâopâttuvvâst Kielâteknost Taažâst.

Taažâ Wikimedia tieđeet, et Trond Trosterud lii lamaš kuávdáš olmooš Taažâ Wikipedian. Wikipedia lii maailm stuárráámus tiätuvuárkká, mii lii viermist tuáimee uuccâmtoimâ. Tot lii finnimnáál paijeel 300 kielân.

Wikimedia Norway haldâttuv saavâjođetteijee Marie Nicolaisen mield ”rijjâääigi Trond Trosterud lii ohtâ aktiivlumos Wikipedia čällein […], kote lii riggodâm tiätusänikirje maaŋgâ kielân já čáállám eromâšávt urallâš kielâid kyeskee artikkâlijd”. Trond Trosterud roolâ lii lamaš čuuvtij tehelâš meid almugijkoskâsii pargoost. Sun lii jo kuhháá ovdedâm 60 Wikimedia-organisaatio wikid. Wiki lii viermisijđostâh, moos kevtteeh pyevtitteh siskáldâs oovtâst čälimáin.

Trond Trosterud lii meid lamaš kuávdáš olmooš anarâškielâ iäláskittemtooimâst. Suu ánsu lii ovdâmerkkân tot, et anarâškielâst lii jieijâs tivvoomohjelm, morfologisâš analysaattor já eres-uv kielâteknologisiih piergâseh.

Käldee:

Tromsømann er årets «wikipedianer» (www.itromso.no)

Kove: Marja-Liisa Olthuis

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...