AKS ihečuákkim tuálloo koskoho 22.3. tme 18

Anarâškielâ seervi ihečuákkim tuálloo njuhčâmáánu 22. peeivi 2023 tme 18.00 Sajosist, Anarist. Čuákkimist servi addel čuákánkiäsu stiivrâ miärádâsâin já seervi tábáhtusâin ive 2022. Servi muštâl moonnâm ive ruttâtiileest, kuástidemtooimâst, lostâtooimâst já stipendij jyehimist sehe tast, moin naalijn servi lii ovdedâm anarâškielâ luuhâm- já čäällimkulttuur já magarijd tábáhtusâid tot lii ornim. Čuákkimist kieđâvuššojeh meiddei toimâvuávám ihán 2023 sehe njuolgâdusmiäráliih ääših.

Taan ive fáárust lii meiddei Peerâ Hotels & Cottages toimâttâshovdâ Hilla-Rina Palokari. Peerâ Hotels & Cottages lii toimâm seervi sponsorin ive 2021 rääjist. Ulmen lii sárnuđ tast, maht ohtsâšpargo puáhtá ovdediđ já vijđediđ puátteevuođâst. Ton lasseen toimâttâshovdâ keigee siärván ive 2022 sponsoristemruuđâid, moh láá ohtsis 2 128 eurod.

Ihečuákkim ohtâvuođâst uárnejuvvojeh kirjemarkkâneh. Toh fäälih šiev máhđulâšvuođâ uástiđ seervi kuástidem kiirjijd – sehe puáris já uđđâ kiirjijd. Seervi lii kiävtust mäksimpiergâs nuuvt ete kiirjijd puáhtá mäksiđ korttáin-uv.

Ihečuákkimân lii máhđulâš uásálistiđ meiddei káidusin. Liŋkkâ almottittoo Facebook orroomviistán muáddi tiijme ovdil čuákkim.

Tiervâpuáttim fáárun ive 2023 ihečuákkimân!

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...