Tääl lii äigi iävtuttiđ ive noomâ

Jyehi čohčâtäälvi nommâtotkeeh väljejeh ive noomâ Nommâtutkâm peeivij ääigi (su. Nimistöntutkimuksen päivät) Helsigist. Ive nommâ lii palhâšume, mii adeluvvoo ohtii ivveest pyere, táválávt uđđâ noomân. Palhâšuumijn nommâtotkeeh halijdeh pyehtiđ oovdân luhostum nommâvaljiimijd já muštottiđ tast, mon teheliih noomah láá mii puohâi elimist.

Ive noomâ väljejeh Nommâtutkâm peeivij uásálisteeh čiččâm finalist juávhust. Noomâid puáhtá kuittâg iävtuttiđ kii peri. Ive nommâ puáhtá leđe maggaar peri uđđâ teikâ mudoi äigikyevdilis nommâ, mii lii iävtutteijee mielâst pyeri. Tot puáhtá leđe veikâba pääihi, ulmuu, finnoduv, viäsu teikâ monnii pyevtittâs nommâ. Noomâ kielâ-uv puáhtá leđe mii peri, meiddei sämikielâ teikâ tast pyehtih leđe maaŋgah kielâversioh. Ovdâmerkkân ive 2021 iävtukkâssân lâi sämmilij arkkâdâhamnâstuvâi uuccâmportaal Nuohtti.

Noomâ puáhtá iävtuttiđ 1.10.2023 räi suomâkielâg nettiluámáttuvváin. Iävtuttum noomâ pyerivuođâ ferttee luámáttuvvâst agâstâllâđ. Noomâ merhâšuumeest, tuáváást teikâ ton väljimprosesist puáhtá meid adeliđ lasetiäđuid, ovdâmerkkân puáhtá adeliđ liiŋkâ motomáid nettisijđoid. Finalistijd väljejeh Nommâtutkâmpeeivij uárnejeijeeh. Mušte, et pyeri agâstâllâm lii peeli vuáitust!

Taan ive nommâ almostuvá Nommâtutkâm peeivij ääigi vástuppeeivi 10.11.2023.

Ive nommâ lii väljejum ive 2017 rääjist. Ive 2022 vyeittee lâi Eläinsairaala Savon Murre. Eres vyeitteeh láá lamaš: Koronavilkku ‒ Coronablinkern (2021), Tikkurilan kirkko ‒ Dickursby kyrka ‒ Tikkurila Church (2020), Liisankatu ‒ Elisabetsgatan (2019), Helsingi Sõnumid, Maaelu Tulevik ja Pealinnaleht (2018) já Tampereen yliopisto (2017).

Taarna Valtonen

Käldee:

– Vuoden nimi (blogs.helsinki.fi)

Kove: Nuohtti

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...