Anarâškielâ sosiaal- já tiervâsvuotâsyergi uáppeeh láá algâttâm ubâ luuhâmive pištee kielâuápuidis

Anarâškielâ sosiaal- já tiervâsvuotâsyergi uáppeeh láá algâttâm uápuidis Säämi máttááttâskuávdáást porgemáánu 17. peeivi 2023. Ohtsis sij láá käävcis. Taan tove Anarân sist pottii neeljis: Irina, Tiia, Heikki já Outi. Sii máttáátteijen toimâv Jukka Mettovaara Oulu ollâopâttuvvâst já Henna Tervaniemi Säämi máttááttâskuávdáást.

Sosiaal- já tiervâsvuotâsyergi uáppei škovlim lii máttááttâs- já kulttuurministeriö spesialhaahâ, mii lii huksejum tađe várás, et šodâččii eenâb taan syergi äššitobdeeh, kiäh sárnuh sämikielâ. Taat škovliittâs lii Oulu ollâopâttuv já Säämi máttááttâskuávdáá ohtsâšpargoost olášittum haahâ.

Vuossâmuu peeivi uáppeeh hárjuttâllii muštâliđ, kiäh sij láá. Sij tiervâtteh Anarâš aavis lohheid näävt:

Mun lam Irina (kooveest uálgispeln oovdâst). Mun aasâm Avelist. Mun lam aldatipšoo Männikkö palvâlempääihist. Muu eeči lâi anarâš. Mun lam ilolâš, ko must lii máhđulâš luuhâđ muu suuvâ kielâ ja mun puávtám kevttiđ tom puátteevuođâst pargoost.

Mun lam Tiia (kooveest kaskoo oovdâst) já mun aasâm Oulust. Mun lam vuosâiše já tiervâsvuotâtiäđu škuávlejeijee.

Mun lam Heikki (kooveest čižetpeln oovdâst) já mun aasâm Ruávinjaargâst. Mun lam pyecceitipšoo já tiervâsvuotâtipšo máttáátteijee. Muu kálgu lii anarâš. Mun halijdâm oppâđ anarâškielâ já porgâđ sämikielân pyecceitipšon.

Mun lam Outi (kovvejeijee) já mun aasâm Ruávinjaargâst.

Já muái láán Henna já Jukka (kooveest tyehin), taan ive Insaku máttáátteijeeh.

Kove: Outi Salmela

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...