Säämi kielâkähviviäsu lii čokkânâm vuosmuu keerdi taan čoovčâ Avelist

Säämi kielâkähviviäsu lii vuod algâttâm tooimâs taan čoovčâ. Káhvástâlleeh čokkânii keesi maŋa teivâmkuávdáš Ainolast porgemáánu 31. peeivi. Kielâkähviviäsu lii teivâmsaje, mon ulmen lii ovdediđ sämikielâ sárnoi teivâm já sämikielâi oppâm oovtâst. Kielâkähviviste kuosijn ij váilum mihheen: Ainola eemeed Sisko Kiviniemi lâi liäibum piirak já vuoššâm njaalgâ käähvi já teejâ. Taan tove kyesih iä lamaš vala hirmâd ennuv, mut motomeh kuittâg.

Sisko Kiviniemi kuásutmin kähviviste kuosijd.

Aanaar kieldâ peeleest uárnejeijen lii toimâm Anne-Marie Kalla. Sun lii meid markkânistám kielâkähviviäsu. Sun muštâl, et tot lii áávus ohtii mánuppaajeest, já Aanaar kieldâ uárnee taan tooimâ. Sun muštâl, et toimâ lii uáivildum sämikielâlijd ulmuid. Taat lii uássin sämikielâ kielâkevttimstrategia, mii rahtui Aanaar kieldâst. Anne-Marie muštâl, et tooimâ ennin lii Anna Lumikivi, kote smietâi kielâkähvivistetooimâ. Juurdân lii, et jieškote-uv kyessi uážžu kevttiđ jieijâs sämikielâ.

Kielâkähviviäsun pyehtih uásálistiđ puoh kielâsárnooh kielâmáátu tääsist peerusthánnáá, meid algâttelleeh. Tooimân ij taarbâš almottâttâđ muuneeld, já servâđ puáhtá kuás peri ive ääigi.

Sisko Kiviniemi muštâl, et Ainolast uárnejuvvojeh eres-uv tooimah. Ohtân toimân lii ovdâmerkkân kuávdáškievkkânist pááccám purrâmuš jyehim nuuvtá. Ulmuid taat oro-uv lemin teivâdemvyehi, siämmáánáál ko káhvástâlmeh-uv.

Kielâkähviviste tuáimá Ainolast (Petsamontie 9, Avveel) tuorâstuv čuávuvái peivij tijme 13:30–15:30: 28.9. / 26.10. / 30.11. ”Ulmuuh taheh taam tábáhtus”, Anne-Marie illood.

Lasetiäđuid säämi kielâkähviviäsutooimâst finnee Anne-Mariest: anne-marie.kalla@inari.fi.

Käldee:

– Osallisuuskeskus Ainola (www.inari.fi)

Koveh: Marja-Liisa Olthuis

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...