Säämi kielâkähviviäsu lii čokkânâm vuosmuu keerdi taan čoovčâ Avelist

Säämi kielâkähviviäsu lii vuod algâttâm tooimâs taan čoovčâ. Káhvástâlleeh čokkânii keesi maŋa teivâmkuávdáš Ainolast porgemáánu 31. peeivi. Kielâkähviviäsu lii teivâmsaje, mon ulmen lii ovdediđ sämikielâ sárnoi teivâm já sämikielâi oppâm oovtâst. Kielâkähviviste kuosijn ij váilum mihheen: Ainola eemeed Sisko Kiviniemi lâi liäibum piirak já vuoššâm njaalgâ käähvi já teejâ. Taan tove kyesih iä lamaš vala hirmâd ennuv, mut motomeh kuittâg.

Sisko Kiviniemi kuásutmin kähviviste kuosijd.

Aanaar kieldâ peeleest uárnejeijen lii toimâm Anne-Marie Kalla. Sun lii meid markkânistám kielâkähviviäsu. Sun muštâl, et tot lii áávus ohtii mánuppaajeest, já Aanaar kieldâ uárnee taan tooimâ. Sun muštâl, et toimâ lii uáivildum sämikielâlijd ulmuid. Taat lii uássin sämikielâ kielâkevttimstrategia, mii rahtui Aanaar kieldâst. Anne-Marie muštâl, et tooimâ ennin lii Anna Lumikivi, kote smietâi kielâkähvivistetooimâ. Juurdân lii, et jieškote-uv kyessi uážžu kevttiđ jieijâs sämikielâ.

Kielâkähviviäsun pyehtih uásálistiđ puoh kielâsárnooh kielâmáátu tääsist peerusthánnáá, meid algâttelleeh. Tooimân ij taarbâš almottâttâđ muuneeld, já servâđ puáhtá kuás peri ive ääigi.

Sisko Kiviniemi muštâl, et Ainolast uárnejuvvojeh eres-uv tooimah. Ohtân toimân lii ovdâmerkkân kuávdáškievkkânist pááccám purrâmuš jyehim nuuvtá. Ulmuid taat oro-uv lemin teivâdemvyehi, siämmáánáál ko káhvástâlmeh-uv.

Kielâkähviviste tuáimá Ainolast (Petsamontie 9, Avveel) tuorâstuv čuávuvái peivij tijme 13:30–15:30: 28.9. / 26.10. / 30.11. ”Ulmuuh taheh taam tábáhtus”, Anne-Marie illood.

Lasetiäđuid säämi kielâkähviviäsutooimâst finnee Anne-Mariest: anne-marie.kalla@inari.fi.

Käldee:

– Osallisuuskeskus Ainola (www.inari.fi)

Koveh: Marja-Liisa Olthuis

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Etna lii oppeet rusomin – kirdemjotolâh Catania kirdemkiedist koskâlduttum

Nuorttâ-Sisilia tevdui koovjâin majebaargâ, tastko Euroop stuárráámus aktiivlâš tullâvääri Etna rusoi suullân käävci kilomeetterid ollâ kovjâpoolvâ Sisilia oolâ. Kovjâ laavdâi pirrâ Etna kuávlu, meiddei...

NASA vuolgâttij ráp-muusik Venusân, mätki piištij suullân 14 minuttid

Ovtâstum staatâi komovuotâhaldâttâh NASA vuolgâttij ovtâstumstaatâlii ráp-artist Missy Elliott pitá komovuotân. NASA tiäđáttâs mield radioanteneh Kaliforniast vuolgâttii Elliott pitá "The Rain (Supa Dupa Fly)"...

Ovtâstum staatâi tááláš president Joe Biden kiäsádât presidentkištoost

Ovtâstum staatâi 46. president Biden almottij miärádâsâstis aalmugân syeinimáánu 21. peeivi viestâpalvâlus X:st: "Tii presidentin toimâm lii lamaš muu eellim stuárráámus kunnee." Biden čaalij...

Piäluštâsvuoimij hárjuttâs tiävdá Aanaar meecijd suáldáttijguin syeinimáánu 22.–26. peeivi

Suomâ piäluštâsvyeimih uárnejeh jáágárpriikaat kiärgusvuotâohtâduv RYSKE-hárjuttâs Kaamâs já Njiävđám meecijn. Hárjuttâs álgá vuossaargâ, syeinimáánu 22. peeivi, já tot nohá vástuppeeivi, syeinimáánu 26. peeivi. Hárjuttâsân uásálisteh...

Eellim jorgálduvah Ukraina suáđi ovdâlinjáást – suomâruátálâš Ralf Sirén muštâl jieijâs fiäránijn rijjâtátulâš taištâleijen

Ralf Sirén lii pajeláhháá 30-ihásâš ovdedemhovdâ, kote parga uđâsmuvvee energia stuorrâirâttâsâst. Suu eellim lii lamaš eromâš, tastko sun lii soottâm rijjâtátulâžžân Ukraina suáđi ovdâlinjáást...