Anarâškielâ seervist láá uđđâ nettisiijđoh

Anarâškielâ seervist láá uđđâ nettisiijđoh. Toh almostuvvii njuhčâmáánu 21. peeivi 2024 ihečuákkim ohtâvuođâst. Liŋkkâ lii siämmáš ko ovdil-uv.

Anarâškielâ servi meridij uđâsmittiđ nettisijđoidis, tastko Wikipedia já Anarâš aavis áánsust servi lii tääl čuuvtij eenâb uáinusist – ij tuše Suomâst pic meiddei aalmugijkoskâsii tääsist. Puáris nettisiijđoh iä innig västidâm seervi tááláid tárboid. Nubben suijân lâi tot, et seervi loostâi digivuárkká ij lah innig nuuvtá, já tondiet anarâškielâ sárnooh iä innig peessâm luuhâđ seervi almostittem loostâid ton peht. Servi tarbâšij uđđâ saje, kuus pieijâđ jieijâs loostâid já eres almostitmijd.

Siskáldâs lii čallum kuulmâ kielân: anarâškielân, suomâkielân já eŋgâlâskielân. Kielâversioi kooskâst iä lah siskáldâsiäruh. Ovdâsiijđo, liiŋkâi siijđo já ohtâvuotâtiäđui siijđo lasseen sijđostuvâst láá kulmâ váldu-uásáduv: Toimâ, Almostitmeh já Servi.

Toimâ-uásáduvâst oovdânpuáhtoo seervi toimâ ađai almostittem- já kirjetoimâ, anarâš ehideh já tutkâm.

Almostitmeh-uásádâh vuod siskeeld puoh, maid servi lii almostittám iivij mield: loostâid, kiirjijd, videoid já eres-uv almostitmijd. Jis kiinii haalijd tiiláđ seervi almostittem kiirjijd, te kirjelisto já kirjij hadeh kávnojeh taan uásáduvâst. Ton lasseen tast láá rijjâ luuhâmnáál puoh Anarâš-loostah, maid servi lii almostittám ive 2019 rääjist, já meiddei puoh Lostiih. Puátteevuođâst uđđâ Anarâš-loostah lasettuvvojeh ain seervi nettisijđoid iäge innig Issuu-sijđostâhân.

Majemuš váldu-uásádâh lii Servi. Tot siskeeld seervi njuolgâdusâid sehe tiäđuid seervi stiivrâst já tast, magareh jeessânšlaajah seervist láá já maht puáhtá servâđ seervi jesânin.

Nettisiijđoid lii huksim Tero Riskilä, já toi siskáldâs kuulmâ kielân lii čáállám Fabrizio Brecciaroli. Pauli Rämö lii testam siijđoid já lii visásmittám tom, et siijđoh tuáimih pyereest sehe tiäturáin já puhelimáin.

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...