Almai valdum kiddâ Lontoost kátutaiđâr Banksy taiđuu suáládem keežild

Lontoo poolis lii moonnâm vástuppeeivi váldám kiddâ almaa kátutaiđâr Banksy taaiđâpitá suáládem keežild. Koččâmuš lii viehâ vissásávt almast, kiäm lappâdjotteeh kovvejii videokován já valdii sust čuovâkuuvijd suáládem ääigi. Detaljeh iä lah almottum, pic tutkâm juátkoo.

Taaiđâpittá almostittui Lontoost Southwark kaavpuguásist. Tot lâi pieijum STOP-orostemmeerhâ uássin: jotolâhmeerkân lijjii lasettum kulmâ suáldátkirdemmaašin. Tiijme siste meerhâ almostitmist tot jo suáládui.

Maaŋgah pääihi oolâ sattum ulmuuh filmájii já kovvejii taiđuu suáládem. Kuohtuuh almaah lává čielgâsávt uáinusist kuuvijn.

Tuođâšteijee muštâlij Sky News -loostân, et suolâ kuárŋui pyerá oolâ siämmást ko nubbe almai tollij pyerást kiddâ. Suolâ iiskâi luovviđ jotolâhmeerhâ. Ko tot ij luhostum, sun vuolgij meddâl já poođij mottoom miinut keččin maassâd sruuvâskerreigijn. Tastoo jotolâhmerkkâ luovânij. Ton maŋa suolâ kaččâlij merháin patârâsân. Sun kuođij sruuvâskerreid meerhâ paaldân. Lii epičielgâs, lâi-uv pyerá tuállejeijee suu iše vâi tuše mottoom lappâdjottee.

Kaavpuguási tieđetteijee eeđâi, et kaavpug haalijd jotolâhmeerhâ maassâd, nuuvt et puoh ässeeh pyehtih navdâšiđ Banksy eromâš taiđust.

Banksy lii tobdos brittilâš taaiđâr, mut eromâš lii tot, et suu identiteet ij lah almolávt tiäđust. Suu pargoin lii távjá miinii pooliitlijd saavâid. Taat merkkâ hiäŋgái kátunommâkoolbâ Commercial Way peht. Taat saje lii tulkkum toin naalijn, et taaiđâ lii uáivildumviärjukäävpi vuástálistmân.

Banksy taaiđâ lii ovdil-uv suáládum. Galleriatuállee eeđâi BBC:n, et čuorvâkäävpist tággáár taaiđâ mávsáččij 290 000–575 000 eurod, mut tääl ličij väädis kavnâđ uástee tondiet ko taaiđâpittá lii suáládum.

Käldeeh:

– Verdachte opgepakt voor razendsnelle diefstal Banksy-kunstwerk (nos.nl)

– Banksy: Police investigate removal of street sign in Peckham as alleged theft (www.bbc.com)

– Banksy: Police arrest man on suspicion of theft and criminal damage after artwork removed within minutes of artist confirming authenticity (news.sky.com)

Kove: michaelv195 (Pixabay)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Ovtâstum staatâi senatist láá tollum sosiaallii media jođetteijei koijâdâlmeh sosiaallii media vaikuttâsâin nuorâi torvolâšvuotân

Uđđâivemáánu 31. peeivi Ovtâstum staatâi seenaat ađai pajemuu ovdâskode lahâváljukodde koijâdâlâi sosiaallii media vuáháduvâi toimâjođetteijeid. Fáddán lâi vyeliahasij seksuaallâš puástukevttim já ávhástâllâm, mii sosiaallii...

Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân

Italialaš rock-muusikjuávkku Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân puáttee keesi. Muusikjuávkku láávdást Seinäjokist Provinssi-festivaalist kesimáánu 27. peeivi. Muusikjuávkku lii makkuuttâm keččeid pirrâ maailm, já sii...

Áávus ry viggá orniđ tuárispeln perruid astoäigitooimâ

Ive 2022 keessiv vittâ eeni čokkânii Anarist. Sist puohâin lijjii sämikielâliih párnááh já sij suogârdii vuovijd faallâđ párnáidis astoäigitooimâid sämikielân. Sij meridii vuáđudiđ tađe...

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi. Irâttâs omâsteijee Lwenga Mulela mieldi koččâmâš ij lah pärnipargovyeimist tondiet ko párnáid ij lah maksum pälkki....

WWF lii kulluuttâm saimaanuárjoid pessimráávhu lasanem várás

Saimaanuárju lii nuárjušlaajâ, mii iälá tuše Suomâst. Tot lii uáli uhkevuálásâš. Saimaanuárjuh lasaneh kuovâ- teikâ njuhčâmáánust. Nuárjučiivgah šaddeh muotâpiäjust, mon niŋálâs lii kuáivum. Lii...