Kyehti päärti neeljišluodâ alne Aanaar kuávlust

Aanaar já Avveel pelimuddoost, Äijihjäävri puotâ, neeljišluodâ jotolâh orostittui vástuppeeivi 15.3. ehidispeeivi, ko Suomâ piäluštâsvuoimij taŋkker lâi vuáijám miäcán. Sáátust lijjii 11 olmožid. Olmoošvahâgeh iä kuittâg šoddâm. Päärti keežild šoodâi jotolâhnuorbâs. Taŋkkereh lijjii ohtsis vittâ siämmáá rááiđust. Iššeen pottii piäluštâslágádâs já poolis.

Suátivievâ fiävruh já suátiulmuuh láá lamaš ennuv joođoost Säämist Nato-juávhui Nordic Response 24 -hárjuttâs tiet.

Seitamaija Keskitalo lâi eidu puátimin pargoost já lâi jotemin Anarist Avelân, ko pärtti šoodâi já jotolâh orostij.

  • Mun poottim ton pärttisajan eidu talle ko pärtti lâi sattum. Oinim, et panssartaŋkki lâi vuáijám miäcán. Aaibâs pirrâ tot lâi juurrâm, ko ton teleh čujottii njuolgist aalman. Kiästen ij lamaš luhhoost eeti, ige kihheen orroom lemin lammâšum. Suátiulmuuh piejii jotelávt váruttâskulmâháid luoddâpellâs, já loppâloopâst mun peessim tast lappâd.

Suáluičielgist šoodâi siämmáá peeivi nubbe-uv pärtti neeljišluodâ alne ko tuuriistbussi vuoijij čergui. Kihheen ij kuittâg lammâšum.

Käldee:

– Ina­ris­sa Ne­los­tiel­lä ta­pah­tui kaksi lii­ken­ne­on­net­to­muut­ta (www.lapinkansa.fi)

Kove: Anna Askala

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...