Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân

Italialaš rock-muusikjuávkku Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân puáttee keesi. Muusikjuávkku láávdást Seinäjokist Provinssi-festivaalist kesimáánu 27. peeivi. Muusikjuávkku lii makkuuttâm keččeid pirrâ maailm, já sii lávdástem lii tuođâi vuordum. Taan muusikjuávkun kuleh lávloo Damiano David, basist Victoria de Angelis, kitarist Thomas Raggi já rumbal Ethan Torchio.

Måneskin lasseen Provinssi-festivaal ohjelmist láá ovtâstumstaatâlâš Turnstile, jaapaanlâš Hanabie sehe syemmiliih Maj Karma, Ursus Factory, Ida Paul & Kalle Lindroth, Tuure Kilpeläinen, Jesse Markin já maaŋgah eres-uv muusikjuávhuh. Festivaal áigu almottiđ lase artistijd maŋeláá kiđđuv.

Måneskin vuoitij ive 2021 San Remo muusikfestivaalijd já peesâi ovdâstiđ Italia Euroviisuh-lávlumkiišton Rotterdamân. Juávkku vuoitij Euroviisuh-lávlumkišto pittáin ”Zitti e buoni”. Pitá nommâ meerhâš ”joskâdávt já nánnáht”. Taat pittá finnij ohtsis 524 čyegisid árvuštâllâmjuávhuin já keččein.

Lávlumjuávkku lii almostittám kyehti studioalbum: Il ballo della vita (2018) já Teatro d’ira – Vol. I (2021). Tot lii meid almostittám oovtâ kuhessuáitu já love singled, moh láá pajanâm njunošân Italia já Euroop muusiklistoost. Juávkku lii finnim 28 platina- já 7 kollesertifikaatid FIMI:st (Federation of the Italian Music Industry). Tot lâi jo kiergânâm vyebdiđ Italiast paijeel miljovn skiärrud ovdil Euroviisui.

Krista Nupponen

Käldee:

– Måneskin saapuu vihdoin Suomeen – Provinssi julkisti uusia lisäyksiä ja päiväkohtaisen esiintyjäjaon (www.soundi.fi)

Kove: Sven Mandel (Wikimedia Commons)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...