Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi. Irâttâs omâsteijee Lwenga Mulela mieldi koččâmâš ij lah pärnipargovyeimist tondiet ko párnáid ij lah maksum pälkki. YLE muštâlij ääšist vuossâmustáá. Äšši kulostui, ko YLE pargojuávkku eelij irâttâsâst uáivikaavpug Lusaka alda. Plastpave Zambia -irâttâs finnij 30 000 eurod ovdedemiše Suomâst. Ruttâ ij adelum njuolgist irâttâsân, mutâ toos uástojii eres lasseen kyermiauto já digitaalviekkimpiergâs. Plastpave Zambia vaalmâšt pasâttâsâst ovdâmerkkân vistekáálvuid.

Irâttâs šiljoost lijjii párnááh, kiäh skovorâššii ruuskijd syejireiskapijttáá. Šiljoost já ton pirrâsist šliämoi, ko tobbeen puáldojii lastikeh. Mulela mieldi párnááh lijkkojeh skovorâšmân, já sij uážžuh olssis keeksijd, maid sij kävnih.

Irâttâsâst kollim maŋa Suomâ olgoministeriö lii seelvâtškuáttám, mondiet párnááh skovorušeh pasâttâsâid ministeriö tuárjum irâttâs šiljoost.

– Olgoministeriö váldá ääši tuođâst, já tot selvâttuvvoo vuáđulávt, kommentist Lusaka stuorrâvuolgâttâs ovdedemiššeest västideijee pargee Jan Koivu.

Samuli Anttila

Käldee:

– Suomesta kehitystukea saaneessa yrityksessä sambialaiset lapset tonkivat jätteitä – saavat palkaksi löytämänsä keksit (yle.fi)

Kove: David Peterson (Pixabay)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...