Jeff Kinney särjikoveroomaan Čuovâuáivi peivikirje – Hyenes luho keesi lii almostum anarâškielân

Anarâškielâ seervist lii tääl almostum Jeff Kinney särjikoveroomaan ”Čuovâuáivi peivikirje – Hyenes luho keesi”, mon Fabrizio Brecciaroli lii jurgâlâm anarâškielân. Kirje lii algâalgâlávt čallum eŋgâlâskielân.

”Čuovâuáivi peivikirje – Hyenes luho keesi” lii Čuovâuáivi peivikirje -rááiđu niäljád kirje. Rááiđu vuossâmuš kirje almostui eŋgâlâskielân ive 2007. Tastmaŋa ráiđu lii vijđánâm jotelávt, já roovvâdmáánu 24. peeivi 2023 Ovtâstum staatâin almostui ton 18. kirje. Rááiđu sáŋgárin lii paješkoovlâ uáppee Greg Heffley. Suu perrui kuleh eeči (Frank), enni (Susan), stuorrâviljâ (Rodrick) já uccâviljâ (Manny). Peivikiirján Greg čáálá jieijâs elimist já feeriimijn Plainview-nommâsii kaavpugist.

Anarâškielâ servi lii finnim ameriklii kuástideijest love almostittiđ ubâ rááiđu anarâškielân. Ađai iivij mield puátih lase Čuovâuáivi-kirjeh. Rááiđu vuossâmuš kirje almostui anarâškielân ive 2020 noomáin ”Čuovâuáivi peivikirje”. Tom lii jurgâlâm Mikkâ Morottaja. Fabrizio Brecciaroli jurgâlem nubbe já kuálmád kirje almostuvvii ive 2022 nomâiguin ”Čuovâuáivi peivikirje – Stuorrâviljâ almaaštâl” já ”Čuovâuáivi peivikirje – Jo rijttáá”.

Taankiärdásii kirjeest Greg Heffley lii kesiluámust. Piäiváš páštá já luándu hokâttâl. Mut kost lii Greg? Sun čokkáá pääihist keččâmin televisio já spellâmin videospeelâid. Greg lii-uv taggaar ”sisolmooš”, kiän mielâst pyeremus vyehi viettiđ keesi lii láškuttâllâđ jieijâs pääihist, ráávhust njuolgâdusâittáá já kenigâsvuođâittáá. Eeni mielâst vist tievâslâš kesiluámu lii kuittâg čuuvtij ereslágán: virkkuus olgonlihâdem, ovdedeijee kirjálâšvuotâ, perruu ohtâsiih reeisuh já nuuvt ain. Mut kuábbáá uáinu vuáittá? Vâi muttá-uv uđđâ perruujeessân puoh?

Kirje puáhtá tiiláđ seervi mediapargest (fabrizio.brecciaroli@gmail.com). Tom puáhtá meiddei uástiđ Duodji Shopist Sajosist.

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Ovtâstum staatâi senatist láá tollum sosiaallii media jođetteijei koijâdâlmeh sosiaallii media vaikuttâsâin nuorâi torvolâšvuotân

Uđđâivemáánu 31. peeivi Ovtâstum staatâi seenaat ađai pajemuu ovdâskode lahâváljukodde koijâdâlâi sosiaallii media vuáháduvâi toimâjođetteijeid. Fáddán lâi vyeliahasij seksuaallâš puástukevttim já ávhástâllâm, mii sosiaallii...

Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân

Italialaš rock-muusikjuávkku Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân puáttee keesi. Muusikjuávkku láávdást Seinäjokist Provinssi-festivaalist kesimáánu 27. peeivi. Muusikjuávkku lii makkuuttâm keččeid pirrâ maailm, já sii...

Áávus ry viggá orniđ tuárispeln perruid astoäigitooimâ

Ive 2022 keessiv vittâ eeni čokkânii Anarist. Sist puohâin lijjii sämikielâliih párnááh já sij suogârdii vuovijd faallâđ párnáidis astoäigitooimâid sämikielân. Sij meridii vuáđudiđ tađe...

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi. Irâttâs omâsteijee Lwenga Mulela mieldi koččâmâš ij lah pärnipargovyeimist tondiet ko párnáid ij lah maksum pälkki....

WWF lii kulluuttâm saimaanuárjoid pessimráávhu lasanem várás

Saimaanuárju lii nuárjušlaajâ, mii iälá tuše Suomâst. Tot lii uáli uhkevuálásâš. Saimaanuárjuh lasaneh kuovâ- teikâ njuhčâmáánust. Nuárjučiivgah šaddeh muotâpiäjust, mon niŋálâs lii kuáivum. Lii...