Avveel škovlâkuávdáš Kaarrest kyehti poolisääši taan ohhoost

Avveel škovlâkuávdáš Kaarrest láá lamaš kyehti poolisääši taan ohhoost. Vuosmuš poolistärhistem lâi majebaargâ já nubbe tuorâstuv.

Majebaargâ uhkedem lâi puáttám škoovlân sosiaallii media Jodel peht. Puoh aalgij ovdil kyevti ehidispeeivi. Ton maŋa uáppeeh iä luoštum olgos luokkaast, pic sij lijjii vuorâsulmuu kocceem vyelni ubâ ääigi. Uáppeeh iä uážžum vyelgiđ meddâl iäge jotteeđ olgon. Uáppeeh iä meid uážžum leđe laasâi alda iäge keččâđ olgos. Uhkedeijeekyevtis lává tiäđust.

Poolis mield tuorâstuv uhkedem lâi puáttám koskoho eehid siämmáá ääigi ko škoovlâst lâi monâmin tieđettemtilálâšvuotâ vaanhimáid. Yle muštâl, et šleđgâpostâ luhhui kuittâg esken iđedist suullân oovce ääigi. Uhkedeijee lii tääl poolis tiäđust.

Kuohtui peivij poolis sierrij kuávlu já tärhistij škoovlâ. Uáppeeh vuordii tärhistem ovdánem luokkain, moh lijjii lukkâdum. Škovlâkuávdáást joteh škoovlâ paijeel 500 pärnid já nuorrâd. Vaanhimeh finnejii viestâ tiileest škoovlâ Wilma-viestâdemsysteem peht.

Laapi poolis táátui páihálijd ulmuid pissoođ meddâl škovlâkuávdáást. Motomeh tiätuäŋgiris ulmuuh irâttii kuittâg keččâđ tábáhtuumijd aldeláá. Poolis stivrij sii meddâl škoovlâ aldasijn.

Käldeeh:

– Ivalon koulukeskukseen tehtiin uhkaus sosiaalisessa mediassa – tuntien odotuksen jälkeen oppilaat pääsivät lähtemään kotiin (yle.fi)

– Koulu-uhkaus ohi Ivalossa – vaara ei konkretisoitunut (yle.fi)

Kove: Sonja Valle

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...