Čäällimkišto ”Tave luándum” párnáid já nuoráid áávus – čalluid puáhtá macâttiđ 13.4.2023 räi

Čäällimkišto ”Tave luándum” párnáid já nuoráid áávus – čalluid puáhtá macâttiđ 13.4.2023 räi

Párnáid já nuoráid uáivildum čäällimkišto ”Tave luándum” lii joođoost vala pajeláhháá oho. Čalluuh váldojeh vuástá ain tuorâstuv 13.4.2023 räi. Kiišton puáhtá uásálistiđ meiddei anarâškielân.

Ulmen lii čäälliđ uánihis proosateevstâ tâi tiivtâ tast, maid arktisâš luándu meerhâš čällei. ”Maid arktisâš luándu uáivild tuu elimist? Maid tun arvâlah luándu maaŋgânálásâšvuođâst, pirrâs nubástusâin já jieijâd puátteevuođâst tavveen?” máálástâl kištopovdiittâs.

Kištoost láá kulmâ kištotääsi čällee ave mield. Jyehi tääsist palhâšuvvoo ohtâ tihtâ já proosatekstâ luándukirjijn já 50 euro kirjekävppiskeŋkkâkorttáin. Ubâ kišto vyeittee finnee 400 euro ruttâpalhâšume.

Kišto orniv oovtâstpargoost pirâsministeriö já Yle.

Käldee:

– Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailu (ym.fi)

Kove: Luci Goodman (Pixabay)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...