Iivo Niskanen lii vuáittám almai 10 km čuoigâmkišto

Onne Suomâ pyeremuuh čyeigeeh kištottâllii SM-čuoigâmkištoin, moh taan ive uárnejuvvojeh 31.3.–2.4. Juvduuvääri čuoigâmkuávdáást Anarist. Onnáá ohjelmist lijjii nisonij 5 km čuoigâmkišto tme 10:45 já almai 10 km čuoigâmkišto tme 12:45.

Nisonij kištoost lijjii fáárust ohtsis 76 čyeiged, mut loopâ räi pessii 74 čyeiged. Ton lasseen 5 čyeigee lijjii almottâttâm kiišton, mut sij kiäsádâttii ovdil ko kišto aalgij. Kerttu Niskanen vuoitij kišto aigijn 13:30.0. Johanna Matintalo vuoitij silbâmiitaal aigijn 13:43.2, já Krista Pärmäkoski vuotij pronssimiitaal aigijn 13:54.8.

Almai kiišton lijjii almottâttâm ohtsis 143 čyeiged, mut 7 čyeiged kiäsádâttii ovdil vuolguu já 4 cyeigee luovâttii kišto ääigi. Ađai loopâ räi pessii ohtsis 132 čyeiged. Iivo Niskanen šoodâi Suomâ miäštárin, ko sun vuoitij kišto aigijn 23:57.1. Perttu Hyvärinen vuoitij silbâmiitaal aigijn 24:43.6, já Niko Anttola poođij kuálmádin aigijn 25:11.0.

Käldeeh:

Naiset 5 km (P) (www.smhiihdot.com)

Miehet 10 km (P) (www.smhiihdot.com)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...