Iivo Niskanen lii vuáittám almai 10 km čuoigâmkišto

Onne Suomâ pyeremuuh čyeigeeh kištottâllii SM-čuoigâmkištoin, moh taan ive uárnejuvvojeh 31.3.–2.4. Juvduuvääri čuoigâmkuávdáást Anarist. Onnáá ohjelmist lijjii nisonij 5 km čuoigâmkišto tme 10:45 já almai 10 km čuoigâmkišto tme 12:45.

Nisonij kištoost lijjii fáárust ohtsis 76 čyeiged, mut loopâ räi pessii 74 čyeiged. Ton lasseen 5 čyeigee lijjii almottâttâm kiišton, mut sij kiäsádâttii ovdil ko kišto aalgij. Kerttu Niskanen vuoitij kišto aigijn 13:30.0. Johanna Matintalo vuoitij silbâmiitaal aigijn 13:43.2, já Krista Pärmäkoski vuotij pronssimiitaal aigijn 13:54.8.

Almai kiišton lijjii almottâttâm ohtsis 143 čyeiged, mut 7 čyeiged kiäsádâttii ovdil vuolguu já 4 cyeigee luovâttii kišto ääigi. Ađai loopâ räi pessii ohtsis 132 čyeiged. Iivo Niskanen šoodâi Suomâ miäštárin, ko sun vuoitij kišto aigijn 23:57.1. Perttu Hyvärinen vuoitij silbâmiitaal aigijn 24:43.6, já Niko Anttola poođij kuálmádin aigijn 25:11.0.

Käldeeh:

Naiset 5 km (P) (www.smhiihdot.com)

Miehet 10 km (P) (www.smhiihdot.com)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Tanska parlament meridij Kooraan puáldim kieldimist

Tanska parlament lii tuhhiittâm laavâ, mii kiäldá oskoldâhlij tevstâi puáldim kirjen. Keevâtlávt taat meerhâš Kooraan puáldim kieldim. Koranij puáldim lii tijmá tovâttâm ennuv liävuttemesvuođâid...

Uđđâ nooveelantologia lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nooveelantologia, mon novellijd anarâškielâ sárnooh láá čáállám maaŋgâi iivij ääigi. Ton paječaalân lii väljejum Annika Pasasii čäällim nooveel paječaalâ ađai...

Suomâ juhlo jiečânâsvuođâpeeivi Presidentlanneest 6.12.2023

Täsivääldi president Sauli Niinistö tuáimá jiečânâsvuođâpeeivi juhlevuástáväldim išedin já váldá kálguinis Jenni Haukioin vuástá kuosijd Presidentlanneest koskoho, juovlâmáánu 6. peeivi 2023. Vuástáväldim teeman lii...

Väldikodáliih párnái jiečânâsvuođâpeivijuhleh Säätytalost Helsigist: Aanaar já Ucjuuvâ ovdâsteijei tobdoh määđhist

Pasepeeivi, juovlâmáánu 4. peeivi, párnááh viettii väldikodálijd párnái jiečânâsvuođâpeivijuuhlijd Helsigist Säätytalost. Staatârääđi laanan lijjii puávdejum Suomâ jyehi kieldâst kyehti loveihásii párnáá, kiäi šoddâmihe lii...

Kesimuštoh: maid porgâđ, ko šoŋŋâ lii tego Irlandist?

Návt čoovčâ já skaamâ ääigi lii hitruu muštâččiđ, mii puoh tábáhtui moonnâm keesi. Taan rááiđust mun muštâlâm, maggaar muu keesi lâi já magareh ääših...