Sämitiggelaahâ kománij vuáđulahâváljukoddeest

Vuáđulahâváljukodde ij finnim smiättámušâs Sämitiggelaavâst valmâšin toos adelum meriääigist. Ton keežild uđđâ Sämitiggelaahâ ij valmâštuu taangin haldâttuv äigipaje. Váljukodde jienâstij jienâigijn 9–7, et smiättámuš ij adeluu ovdâskoodán.

Haldâttâhpiäláduvâin RKP, SDP, Čižetlitto já Ruánáá litto lijjii ton uáivilist, et smiättámuš ličij puáhtám adeluđ ovdâskoodán. Haldâttâhpiäláduvâin Suomâ Kuávdášpiäládâh já oppositiost leijee Vuáđusyemmiliih já Kokoomus jienâstii, et smiättámuš ij rahtuu.

Vuáđulahâváljukode saavâjođetteijee Johanna Ojala-Nimelä mield lahâoovdânpyehtim ovdánmân váddásumos äšši lâi tot, et tot ij adelum siisâ oovtâmielâlâžžân. Váljukodde liijká adelij oovtâmielâlii ciälkkámuš tast, et sämitiggelaavâst kalga adeliđ tállân haldâttuv uđđâ oovdânpyehtim puáttee vaaljâpaje aalgâst.

Käldee:

Saamelais­käräjä­laki kaatui perustus­laki­valio­kuntaan (www.hs.fi)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...