Sämitiggelaahâ kománij vuáđulahâváljukoddeest

Vuáđulahâváljukodde ij finnim smiättámušâs Sämitiggelaavâst valmâšin toos adelum meriääigist. Ton keežild uđđâ Sämitiggelaahâ ij valmâštuu taangin haldâttuv äigipaje. Váljukodde jienâstij jienâigijn 9–7, et smiättámuš ij adeluu ovdâskoodán.

Haldâttâhpiäláduvâin RKP, SDP, Čižetlitto já Ruánáá litto lijjii ton uáivilist, et smiättámuš ličij puáhtám adeluđ ovdâskoodán. Haldâttâhpiäláduvâin Suomâ Kuávdášpiäládâh já oppositiost leijee Vuáđusyemmiliih já Kokoomus jienâstii, et smiättámuš ij rahtuu.

Vuáđulahâváljukode saavâjođetteijee Johanna Ojala-Nimelä mield lahâoovdânpyehtim ovdánmân váddásumos äšši lâi tot, et tot ij adelum siisâ oovtâmielâlâžžân. Váljukodde liijká adelij oovtâmielâlii ciälkkámuš tast, et sämitiggelaavâst kalga adeliđ tállân haldâttuv uđđâ oovdânpyehtim puáttee vaaljâpaje aalgâst.

Käldee:

Saamelais­käräjä­laki kaatui perustus­laki­valio­kuntaan (www.hs.fi)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...