Laapi poolisist ennuv pargoh uđđâvuođâiijâ

Uđđâvuođâijjâ lâi hoppuu Laapi poolisist Ruávinjaargâst já Tuodâr-Laapi kuávlust. Merâ-Laapist ihe mulsâšui iänááš-uv rávhálávt. Poolisân tovâttii kuittâg lasepargoid hettiimeh, pävkittâm postâloováh, išánkoččomeh pááikán, uáivistvyeijeeh já tuárumeh. Pirrâmpeeivi ääigi Laapi poolislágádâs toimâkuávlust finnij ohtsis 35 poolispargod.

Rakettij pääččim tovâttij motomáid háástuid. Taah ulmuuh sáhuttuvvojii, já sii pávkkánâsah tuáháváldojii.

Kiemâst Jungo sávrudâttâmportháin nyevt 12-ihásiih kandiih paččii kyeimis uđđâvuođâpávkkánâsâigijn. Poolis ij fattim kaandâid kiddâ. Poolis ávžoo vaanhimijd toollâđ párnáidis sárnuttâllâm, jis tiättoo, kiäh taah párnááh lijjii. Poolis tuáhávaaldij sii pávkkánâsâid.

Ruávinjaargâst, Suáđekylást já Kittâlist poolis teeivâi maaŋgâid uáivistvyeijeid.

Uáivistulmuuh láá tovâttâm meid raavvâdviäsuin já tánssámsoojijn hemâdâs. Kiemâjäävrist raavvâdviäsu hiivsigist kavnui illáástum almai. Suáđekylást raavvâdviäsust tábáhtui tuárrum, mon ääigi puáris sierâmielâlâšvuođah keežild äššigâš čurmâdij kyeimis. Levi raavvâdviäsust tánssájeijee lâi finnim čuurmâst nierâsis ko lâi huámášittám ätisvuođâst tánssámlättee alne. Avelist raavvâdviäsust äššigâš lâi volliittâm nube äššigâš toin naalijn, et taat lâi koččâm lättei. Ruávinjaargâst vist äššigâš snolâškuođij já volliittij pääihi oolâ puáttám oornigtuállee. Poolis tuálvui volliitteijee puutkán smiettâđ tavoidis.

Käldee:

– Lapin poliisin uusivuosi (https://poliisi.fi/-/lapin-poliisilaitoksen-uusivuosi)

Kove: Lapin poliisilaitos

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Ovtâstum staatâi senatist láá tollum sosiaallii media jođetteijei koijâdâlmeh sosiaallii media vaikuttâsâin nuorâi torvolâšvuotân

Uđđâivemáánu 31. peeivi Ovtâstum staatâi seenaat ađai pajemuu ovdâskode lahâváljukodde koijâdâlâi sosiaallii media vuáháduvâi toimâjođetteijeid. Fáddán lâi vyeliahasij seksuaallâš puástukevttim já ávhástâllâm, mii sosiaallii...

Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân

Italialaš rock-muusikjuávkku Måneskin puátá vuosmuu tove Suomân puáttee keesi. Muusikjuávkku láávdást Seinäjokist Provinssi-festivaalist kesimáánu 27. peeivi. Muusikjuávkku lii makkuuttâm keččeid pirrâ maailm, já sii...

Áávus ry viggá orniđ tuárispeln perruid astoäigitooimâ

Ive 2022 keessiv vittâ eeni čokkânii Anarist. Sist puohâin lijjii sämikielâliih párnááh já sij suogârdii vuovijd faallâđ párnáidis astoäigitooimâid sämikielân. Sij meridii vuáđudiđ tađe...

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi

Sambialii irâttâsâst, mii uážui ovdedemiše Suomâst, kavnui pärnipargovyeimi. Irâttâs omâsteijee Lwenga Mulela mieldi koččâmâš ij lah pärnipargovyeimist tondiet ko párnáid ij lah maksum pälkki....

WWF lii kulluuttâm saimaanuárjoid pessimráávhu lasanem várás

Saimaanuárju lii nuárjušlaajâ, mii iälá tuše Suomâst. Tot lii uáli uhkevuálásâš. Saimaanuárjuh lasaneh kuovâ- teikâ njuhčâmáánust. Nuárjučiivgah šaddeh muotâpiäjust, mon niŋálâs lii kuáivum. Lii...