Helsig kirdemkiedist puátimin torvotärhisteijei olgosmarssim tuorâstuv

Helsig kirdemkiedist torvotärhisteijeeh áiguh marssiđ olgos tuorâstuv. Taat sáttá äjittiđ Helsig-Vantaa kirdemkiedi torvotäärhistmijd meid olgosmarssim nuuhâm maŋa, muštâluvvoo kirdemsajattâhfinnodâh Finavia viestâdmist. Pargo-orostittem lii meeri pišteđ tijmepele tijme 13.30–14.00. Olgosmarssim lii pooliitlâš mielâčäittim haldâttuv toimâi vuástá, ige tot lah čujottum pargoadeleijei ige vyeimist leijee pargoiähtusopâmušân.

Olgosmarssim maŋa torvotärhistemsajeh liäkkojeh kuuloold, nuuvt et poođhah sättih pišteđ kuhheeb-uv ko tijmepele.

Finavia tiädut, et mađhâšeijeid lii pyeri čuávvuđ já nuávdittiđ vuosâsajasávt jieijâs kirdemfinnoduv ravvuid kirdemkiädán puáttim äigitaavluin. Tuorâstuv spiekâstâhtile keežild torvotäärhistmân lii kuittâg pyeri väridiđ mottoom verd laseääigi.

Helsig-Vantaa kirdemkiedist lii ohtâ torvotärhistemsaje vyelgee mađhâšeijeid, tärhistemsaje ruuman mannee mätkitäviráid já sierâ torvotärhistem Schengen-kuávlu ulguubeln puáttee mađhâšeijeid. Olgosmarssim vaaigut puoh kuulmâ sajan.

Käldeeh:

– Ulosmarssi Helsinki-Vantaalla voi vaikuttaa vielä päättymisensä jälkeen (www.is.fi)

– JHL järjestää ulosmarssin Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa ensi torstaina (yle.fi)

Kove: Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...