Vala kyehti kollemiitaal Niskasij perrui Anarist

Pasepeivi lâi majemuš kištopeivi Juvduuvääri čuoigâmkuávdáást Anarist. Ohjelmist lijjii nisonij 30 km čuoigâmkišto tme 9:45 já almai 50 km čuoigâmkišto tme 12:45. Kerttu Niskanen já Iivo Niskanen vuoittijn oppeet kollemiitaal. Vástuppeeivi Kerttu lâi vuáittám nisonij 5 km čuoigâmkišto já Iivo lâi vuáittám almai 10 km čuoigâmkišto.

Nisonij kištoost lijjii fáárust ohtsis 73 čyeiged, mut moolân pessii 68 čyeiged. Ton lasseen 17 čyeiged lijjii almottâttâm kiišton, mut sij kiäsádâttii ovdil ko kišto aalgij. Kerttu Niskanen vuoitij kišto aigijn 1:22:15.5. Eveliina Piippo vuoitij silbâmiitaal aigijn 1:22:40.5, já Krista Pärmäkoski vuotij pronssimiitaal aigijn 1:23:11.8.

Almai kiišton lijjii almottâttâm ohtsis 185 čyeiged, mut 22 čyeiged kiäsádâttii ovdil vuolguu já kuttâ čyeigee luovâttii kišto ääigi. Ađai moolân pessii ohtsis 157 čyeiged. Iivo Niskanen šoodâi Suomâ miäštárin, ko sun vuoitij kišto aigijn 2:07:38.7. Remi Lindholm vuoitij silbâmiitaal aigijn 2:08:43.3, já Markus Vuorela poođij kuálmádin aigijn 2:09:09.9.

Pasepeeivi kištoid uásálistii meiddei aanaarlii Inarin Yritys 1 -juávhu čyeigeeh. Nisonij 30 km čuoigâmkištoost lâi fáárust Tiina Idström, kii poođij viđâlovádin aigijn 1:42:48.8. Almai 50 km čuoigâmkištoost Inarin Yritys 1 -juávhu čyeiged lijjii ohtsis kuuđâs:
– Eelis Valikainen aigijn 2:20:58.5 (32. saje)
– Juho Friman aigijn 2:21:59.6 (36. saje)
– Markus Hietanen aigijn 2:27:34.2 (72. saje)
– Niila Ahokas aigijn 2:29:49.7 (83. saje)
– Elias Valikainen aigijn 2:37:56.0 (125. saje)
– Reima Idström ij peessâm moolâ räi

Käldeeh:

– Naiset 30 km (www.smhiihdot.com)

– Miehet 50 km (www.smhiihdot.com)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...