Vala kyehti kollemiitaal Niskasij perrui Anarist

Pasepeivi lâi majemuš kištopeivi Juvduuvääri čuoigâmkuávdáást Anarist. Ohjelmist lijjii nisonij 30 km čuoigâmkišto tme 9:45 já almai 50 km čuoigâmkišto tme 12:45. Kerttu Niskanen já Iivo Niskanen vuoittijn oppeet kollemiitaal. Vástuppeeivi Kerttu lâi vuáittám nisonij 5 km čuoigâmkišto já Iivo lâi vuáittám almai 10 km čuoigâmkišto.

Nisonij kištoost lijjii fáárust ohtsis 73 čyeiged, mut moolân pessii 68 čyeiged. Ton lasseen 17 čyeiged lijjii almottâttâm kiišton, mut sij kiäsádâttii ovdil ko kišto aalgij. Kerttu Niskanen vuoitij kišto aigijn 1:22:15.5. Eveliina Piippo vuoitij silbâmiitaal aigijn 1:22:40.5, já Krista Pärmäkoski vuotij pronssimiitaal aigijn 1:23:11.8.

Almai kiišton lijjii almottâttâm ohtsis 185 čyeiged, mut 22 čyeiged kiäsádâttii ovdil vuolguu já kuttâ čyeigee luovâttii kišto ääigi. Ađai moolân pessii ohtsis 157 čyeiged. Iivo Niskanen šoodâi Suomâ miäštárin, ko sun vuoitij kišto aigijn 2:07:38.7. Remi Lindholm vuoitij silbâmiitaal aigijn 2:08:43.3, já Markus Vuorela poođij kuálmádin aigijn 2:09:09.9.

Pasepeeivi kištoid uásálistii meiddei aanaarlii Inarin Yritys 1 -juávhu čyeigeeh. Nisonij 30 km čuoigâmkištoost lâi fáárust Tiina Idström, kii poođij viđâlovádin aigijn 1:42:48.8. Almai 50 km čuoigâmkištoost Inarin Yritys 1 -juávhu čyeiged lijjii ohtsis kuuđâs:
– Eelis Valikainen aigijn 2:20:58.5 (32. saje)
– Juho Friman aigijn 2:21:59.6 (36. saje)
– Markus Hietanen aigijn 2:27:34.2 (72. saje)
– Niila Ahokas aigijn 2:29:49.7 (83. saje)
– Elias Valikainen aigijn 2:37:56.0 (125. saje)
– Reima Idström ij peessâm moolâ räi

Käldeeh:

– Naiset 30 km (www.smhiihdot.com)

– Miehet 50 km (www.smhiihdot.com)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Tanska parlament meridij Kooraan puáldim kieldimist

Tanska parlament lii tuhhiittâm laavâ, mii kiäldá oskoldâhlij tevstâi puáldim kirjen. Keevâtlávt taat meerhâš Kooraan puáldim kieldim. Koranij puáldim lii tijmá tovâttâm ennuv liävuttemesvuođâid...

Uđđâ nooveelantologia lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nooveelantologia, mon novellijd anarâškielâ sárnooh láá čáállám maaŋgâi iivij ääigi. Ton paječaalân lii väljejum Annika Pasasii čäällim nooveel paječaalâ ađai...

Suomâ juhlo jiečânâsvuođâpeeivi Presidentlanneest 6.12.2023

Täsivääldi president Sauli Niinistö tuáimá jiečânâsvuođâpeeivi juhlevuástáväldim išedin já váldá kálguinis Jenni Haukioin vuástá kuosijd Presidentlanneest koskoho, juovlâmáánu 6. peeivi 2023. Vuástáväldim teeman lii...

Väldikodáliih párnái jiečânâsvuođâpeivijuhleh Säätytalost Helsigist: Aanaar já Ucjuuvâ ovdâsteijei tobdoh määđhist

Pasepeeivi, juovlâmáánu 4. peeivi, párnááh viettii väldikodálijd párnái jiečânâsvuođâpeivijuuhlijd Helsigist Säätytalost. Staatârääđi laanan lijjii puávdejum Suomâ jyehi kieldâst kyehti loveihásii párnáá, kiäi šoddâmihe lii...

Kesimuštoh: maid porgâđ, ko šoŋŋâ lii tego Irlandist?

Návt čoovčâ já skaamâ ääigi lii hitruu muštâččiđ, mii puoh tábáhtui moonnâm keesi. Taan rááiđust mun muštâlâm, maggaar muu keesi lâi já magareh ääših...