Susanna Kaartisii kođospäiđi peessâm maailmvijđosii Pom Pom Quaterly -loostâ lokkekovveen

Anarâš Susanna Kaartinen lii finnim kođospääiđis Overlay maailmvijđes Pom Pom Quarterly -loostâ lokkekován. Susanna áásá Australiast, kost sun vuáváá kođđeemmaalijd. Maŋgii sun lii finnim pargosis inspiraatio Aanaar luándust. Anarist motomeh tobdeh suu noomâ ovdâmerkkân kiirjij já loostâi tuáijimist.

Pom pom lii uáli tobdos lostâ kođđeemulmui maailmist. Ton maalih annojeh áárvust pirrâ maailm, já lii merhâšittee äšši finniđ jieijâs maali taan loostân, lokkekooveest sárnuhánnáá. Loostâst suu malli lii uáinusist maŋgii. Overlay-pääiđi malli já Pom pom -lostâ almostuveh 16.3.2023. Loostâ puáhtá tiiláđ muuneeld läigikaavpijn (ovdâmerkkân Nurja).

Kovetekstâ: Uđđâs čällest Henna Tervaniemist lâi kunnee testâkođđeeđ Overlay-pääiđi. Taan maalist láá tekniikin kevttum om. intarsia já kyevti-ivnásâš patent (briossi). Lase Susanna kođđeemmaalijd kaavnah suu ig-tilist @sanna_and_co.

Käldee:

Le pull « Overlay » de Susanna Kaartinen dans le PomPomMag 44 (blog.dererumnatura.fr)

Kove: Henna Tervaniemi

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...