Susanna Kaartisii kođospäiđi peessâm maailmvijđosii Pom Pom Quaterly -loostâ lokkekovveen

Anarâš Susanna Kaartinen lii finnim kođospääiđis Overlay maailmvijđes Pom Pom Quarterly -loostâ lokkekován. Susanna áásá Australiast, kost sun vuáváá kođđeemmaalijd. Maŋgii sun lii finnim pargosis inspiraatio Aanaar luándust. Anarist motomeh tobdeh suu noomâ ovdâmerkkân kiirjij já loostâi tuáijimist.

Pom pom lii uáli tobdos lostâ kođđeemulmui maailmist. Ton maalih annojeh áárvust pirrâ maailm, já lii merhâšittee äšši finniđ jieijâs maali taan loostân, lokkekooveest sárnuhánnáá. Loostâst suu malli lii uáinusist maŋgii. Overlay-pääiđi malli já Pom pom -lostâ almostuveh 16.3.2023. Loostâ puáhtá tiiláđ muuneeld läigikaavpijn (ovdâmerkkân Nurja).

Kovetekstâ: Uđđâs čällest Henna Tervaniemist lâi kunnee testâkođđeeđ Overlay-pääiđi. Taan maalist láá tekniikin kevttum om. intarsia já kyevti-ivnásâš patent (briossi). Lase Susanna kođđeemmaalijd kaavnah suu ig-tilist @sanna_and_co.

Käldee:

Le pull « Overlay » de Susanna Kaartinen dans le PomPomMag 44 (blog.dererumnatura.fr)

Kove: Henna Tervaniemi

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...