Aanaar kieldâliih láá jienâstâm uásálistee budjetistmist

Aanaar kieldâliih láá meid taan ive peessâm meridiđ 10 000 euro meriruuđâ kevttimist uásálistee budjetistmist. Kieldâliih láá jienâstâm 17 jootkân peessâm iävtuttâsâst olssis mielâsii kevttimulme.

Jienâstmist pyeremustáá piergejii čuávuvááh iävtuttâsah:

  • Sávrudâttâmporthááh Aanaar markkânân
  • Sávrudâttâmporthááh Suáloičiälgán
  • Avveel sierâdemsojij ovdedem já rijjâääigi luistâlemrađe huksim Avelân

Sávrudâttâmporthááh vuoittii uásálistee budjetistem jienâstem, já 10 000 euro ruttâsumme kiävttoo taan haavâ oovdedmân. Sávrudâttâmporthái saijeen lii smiettum Onnenkukkula kaskoo siijdâ. Siämmáá saajeest lii meid láávu, olgohiivsig já lätteeráánui poossâmsaje keessiv.

Jis vuáváámijn puátá oovdân, et šiev porthái huksim váátá stuárráb budjet, te kieldâ väärrid taam váiloo uási puáttee ive budjetân.

Jienâstem lâi čovgâd. Vyeittee iävtuttâs finnij 16,27 % puoh jienâin. Jienâstiđ puohtii taan ive 12 ihheed tevdee teikâ tađe puárásub aanaarliih. Uásálistee budjetistmist adeluvvojii taan tove ohtsis 338 jiennâd.

Aanaar kieldâ ornij tääl uásálistee budjetistem viiđâd tove. Ive 2022 jienâstem vuoitij 73 jienáin iävtuttâs haahâđ astoäigipiergâsijd tuárispel sijdáid. Taat iävtuttâs ij vaattâm ubâ sume, nuuvt et nubben šoddâm iävtuttâs, Avveel Jieggivääri kuávlu ovdedem, puovtij ovdeduđ loppâruđâigijn.

Uásálistee budjetistem lii toimâvyehi, mast kieldâliih váldojeh fáárun ohtsâš viäruruuđâi kevttimân kyeskee savâstâlmân, vuáváámân já meerridmân. Tyehin lii juurdâ njuolgâ já uásálistee demokratiast, mast ässeeh merideh, maht kieldâ almoliih ruuđah kiävttojeh. Uásálistee budjetistem lii ohtâ vyehi ovdediđ kieldâlij uásálistem.

Käldeeh:

Osallistuva budjetointi (www.inari.fi)

Inarin kunnan osallistuvan budjetoinnin äänestys ratkennut – Esitys kuntoportaista Inarin kirkonkylälle voitti (www.inari.fi)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...