Skábma – Snowfall videospellâ lii nomâttum iävtukkâssân tave-eennâmlâš kištoost

Skábma – Snowfall lii videospellâ, mii lii uážžum inspiraatio sämmilii kulttuurist já sämmilijn mainâsijn. Spellâ lii tääl iävtukkâssân Nordic Games Awards -kištoost, mii lii tárguttum tave-eennâmlâš spelláid. Ovdil Skábma – Snowfall lâi iävtukkâssân Suomâ pyeremus spellân The Finnish Game Awards -kištoost. Tot vuoitij ive 2022 palhâšume Suomâ pyeremus kreatiivlâžžân spellân. Tamperelâš spellâirâttâs Red Stage Entertainment lii vuávám speelâ.

Skábma – Snowfall lii fantasia- já mainâsspellâ. Speelâ vuávájeijeeh láá jiejah ráhtám speelâ juonâ, veikkâ eres ulmui vuáttámušah láá movtijdittâm speelâ rähtimist. Mainâseh láá nurrum pirrâ Säämi. Siämmáá mainâsist kávnojeh távjá eenâb ko ohtâ versio. Speelâ vuáváámist mainâs uásih láá valdum tiebbin tääbbin, já toh láá ovtâstittum ohtân mainâsin. Ton lasseen, ete speelâ tyehin lii sämmilâš kulttuur, taat lii meiddei vuosmuš tohe, ko stuorrâ videospellâ lii jienâčaittâlum ollásávt tavesämikielân.

Juonâ álgá tast, ko nuorâ puásuikeččee Áilu kávná puáris já vájáldittum nuáidiruumbu. Sun aalgât pálgás, vâi sun šodâččij uáinojeijen já pyeredeijen. Speelâ visuaallâš peeli lii muččâd. Speelâst láá ovdâmerkkân ennuv mučis enâduvah tave luándust.

Ohtâ spellâirâttâs vuáđudeijein já speelâ vuávájeijein, Marjaana Auranen, lii jieš sämmilâš. Sun uáiná, ete spellâ lii pyeri vyehi siäiluttiđ já paijeentoollâđ kielâ já kulttuur. Nuoráid spellâmaailm lii uápis, já ko speelâ kielâ lii tavesämikielâ, te tot lii tehálâš eromâšávt tavesämikielâláid nuoráid.

Spellâ lii spellâmnáál tiäturáin, já tom puáhtá uástiđ spellâkaavpijn neetist. Vuáváámeh láá, ete spellâ almostuvá meiddei konsolspellân aldapuátteevuođâst.

Nordic Games Awards -kišto eehidjuhle (gaala) uárnejuvvoo vyesimáánu 25. peeivi Malmöst, Ruotâst. Skábma – Snowfall lii nomâttum iävtukkâsân kyevti rááiđust: tave-enâmij pyeremus spellân já pyeremus taaiđân.

Käldeeh:

– Saamelaisten tarinoista ammentava suomalaispeli on saanut runsaasti huomiota maailmalla – oli vaikea valinta tehdä peli oman kulttuurin traumoista, sanoo käsikirjoittaja (www.hs.fi)

– PAKO Highway valittiin vuoden 2022 parhaaksi suomalaiseksi peliksi The Finnish Game Award -gaalassa (neogames.fi)

– Adventure game | Skábma – Snowfall (www.skabma.com)

– Nordic Game Awards • Nordic Game 2023 (conf.nordicgame.com)

Kove: Tuula Ylänne

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...