Nuorah čuoigii kištoi Valkeakoskist

Nuorâi SM-čuoigâmkištoh lijjii Valkeakoskist 10.–12.3.2023. Inarin yritys nelji nuorâ almaa uásálistii lávurduv 10 kilomeetter ärbivuáválii čuoigâmân já pasepeeivi 10 kilomeetter rijjâčuoigâmân.

Lávurduv Eelis Valikainen čuoigâi M23-juávhust vuossâmužžân já puovtij návt vuosmuu kollemiitaal Anarân 1990-lovo maŋa. Matias Riipi lâi M20-juávhust 24:d., Turo Tervo M17-juávhust 25:d já Piäkká Tervaniemi 30:d. Pasepeeivi Eelis lâi kuálmád, Matias 12:d, Turo 20:d já Piäkká 26:d.

Puáttee ive nuorâi SM-kištoh tuállojeh Lieksaast já Espoost. Rävisulmui taan ive SM-čuoigâmkištoh láá Anarist 31.3.–2.4.2023.

Käldee:

Hiihtoliitto, tulokset – Inarin yritys (tulokset.hiihtoliitto.fi)

Kove: Henna Tervaniemi

Kove: Jens Zieschank (Pixabay)

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Hundârušmeh purrâmušveerhij pyehtimist Suomân

Uuđâs, et Lidl ij innig pyevti heđâlmijd já ruonnâsijd kirdemrahtin lii sehe pyeri já hyenes äšši. Lii pyeri, ete purrâmušveerhij CO2-luástuh kiäppáneh, mutâ hyenes...

Uđđâ kirječällee anarâškielân

Saijoos šiljoost skirviittâleh ulmuuh kirkis piäiváduvvâst. Lii koskokko, cuáŋuimáánu 3. peivi, já Aanaar keessilis kirjerááju siste kullojeh ilolâš povvâstem, uccâumogáá iloliih jienah já olmoošjuávhu...

Áimutiettuu lágádâs: Suomâ puttásumos áimu kávnoo-uv Pallasist

Sveiccilâš IQAir-irâttâs raapoort tieđettij moonnâm ohhoost, et maailm puttásumos áimu kavnuuččij Suáđigilist, Ucjuuvâst já Kuáccámist. Tast muštâlii eres lasseen Helsingin Sanomat sehe meid Anarâš...

Kanada áigu faallâđ nuuvtá estim nisonáid

Kanada haldâttâs áigu faallâđ nuuvtá äpittesvuođâ estim eennâm puoh suhâjuátkimahasáid nisonáid. Ääšist muštâlij Kanada išeuáiviminister Chrystia Freeland. Estimpillerij hadde lii Kanadast suullân 205 eurod ivveest....

Aleksi Virolainen lii vuosmuš syemmilâš, kote lii vuáittám maailm tehálumos Counter-Strike 2 -turnam

Syemmilâš Aleksi "Aleksib" Virolaisii juávkku Natus Vincere vuoitij Counter-Strike 2 -speelâ Major-turnaamist Kööbenhamânist maŋŋeed pasepeeivi ehidist njuhčâmáánu 31. peeivi. Major lii speelâ tehálumos já...