Sämitige vaaljâluvâttâllâm lii uáinimnáál

Sämitiggevaaljah uárnejuvvojeh puáttee čoovčâ (4.9.–2.10.), já ovdil tom Sämitige vaaljâlävdikodde aasât love argâpiäiván, 20.–31.3., vaaljâluvâttâllâm uáinimnáál. Vaaljâluvâttâlmân puáhtá uápásmuđ argâpeivij tijme 14–17.

Sämitige päikkisiijđoi mield vaaljâluvâttâllâm lii uáinimnáál siämmáá ääigi Anarist, Ucjuuvâst, Iänoduvvâst já Vuáčust. Anarist luvâttâlmân puáhtá uápásmuđ Sajosist Dollagáddi-visteest (Menesjärventie 2). Ucjuuvâst luvâttâllâm lii uáinimnáál sijdâtáálu Giisást (Utsjoentie 9), Hettaast Tuodâr-Laapi luándukuávdáást (Tunturi-Lapin luontokeskus, Peuratie 15), já Vuáčust tom puáhtá uáiniđ Vuáču škoovlâst (Ivalontie 8716). Lii meiddei máhđulâš uápásmuđ luvâttâlmân syeijejum šleđgâpoostâ peht.

Juáhháást lii máhđulâšvuotâ tärhistiđ jieijâs tiäđuid luvâttâlmist. Sämitige vaaljâlävdikode oovdânpyehtee čällee Sinikka Mäkinen muštâl, et keččâm tábáhtuvá oovtâst vaaljâlävdikode pargee mieldiorodijn, já keččee finnee pääihi alne täärhib ravvuid uápásmuumân. Keččee uážžu laađiđ vaaljâluvâttâllâm, mut tom ij uážu kuvviđ ige tast pyevti rähtiđ muuštonmiärkkumijd. Jis keččeeh láá eenâb pääihi alne, te tuše kyevtis luoštuv kejâdiđ luvâttâllâm siämmáá ääigi. Suoi iävá uážu sárnuđ koskânis kejâdem ääigi.

Lasetiäđuid vaaljâluvâttâlmân uápásmum várás kávná Sämitige vaaljâlävdikode siijđoin.

Käldee:

Sämitige vaaljah 2023 (www.samediggi.fi)

Kove: Fabrizio Brecciaroli

Kommenteh

Čääli komment

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Luuvâ meid

Uđđâsumos uđđâseh

Säämi parlament 50 ive vuáđđudmeh ávuduvvojii Sajosist

Säämi parlament 50 ive vuáđudem juhlui Säämi kulttuurkuávdáš Sajosist Anarist majebaargâ skammâmáánu 28. peeivi. Juuhlán lijjii puávdejum Säämi parlament já Sämitige jesâneh sierâ valjâpoojijn, sämisiärváduv...

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ Anarist 27.11.2023

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio toolâi tieđettemtilálâšvuođâ páihálii median Wilderness Hotel Inarist vuossaargâ 27.11.2023 tme 18 rääjist. Anarâš aavis toimâtteijeekyevtis Fabrizio Brecciaroli já Márjá-Liisá Olthuis...

Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmrääji kiddejuvvoo kyevti ookon

Majemuš-uv áávus leijee Suomâ já Ruošâ koskâsâš eennâmräjisajattâh, Räji-Joovsep, kiddejuvvoo koskoho já tuorâstuv koskâsii iijâ tijme 00:00. Ton maŋa maggaargin persovnjotolâh ij lah máhđulâš...

Ann-Helén Laestadius nuorâiroomaan Ij lah ko vyelgiđ lii almostum anarâškielân

Anarâškielân lii almostum uđđâ nuorâiroomaan: Ann-Helén Laestadius roomaan Ij lah ko vyelgiđ. Taat kirje lii älkkeht luvâttettee kirje, mon lii jurgâlâm Neeta Jääskö. Kirje...

Räji-Joovsep: áinoo áávus leijee rääjirastaldittemsaje Suomâ já Ruošâ rääji alne

Puolâšmittár čáittá -19 cekkid ko vuálgám Avelist Räji-Joovsepân rähtiđ reportaas Suomâ nuorttârääji patâreijeekriisâst. Jiem lah kuássin iällám Ruošâ rääji alne, nuuvt et taat äšši...